Een kijkje in de Kosterij

De komst van Bij Moeders in de Kosterij hebben we aangegrepen om het interieur enigszins te wijzigen! De komende tijd zullen we nog meer zaken aanpassen, houd deze pagina dus in de gaten…

De Kosterij, een monumentaal pand in het hart van Middenbeemster

Het prachtige pand van De Kosterij stamt uit 1875, waar het een centrale plek innam aan het marktplein in het centrum van Middenbeemster. Zodra je het pand binnentreedt, proef je direct de historische waarde van dit fraaie gebouw; een mooie plek om Bij Moeders thuis te komen.

Lees hier meer over de verbouwing en restauratie die De Kosterij eerder heeft ondergaan.

In de tuin van De Kosterij is het standbeeld van Carel Fabritius te vinden, een Nederlandse kunstschilder uit de 17e eeuw die geboren en getogen is in Middenbeemster. Fabritius specialiseerde zich met name in het schilderen van historiestukken als het vastleggen van zowel bijbelse als mythologische taferelen.

Gedurende de periode van 1641 tot 1643 was Fabritius in de leer bij Rembrandt, diens invloeden goed zichtbaar zijn in de schilderijen van Fabritius. Door zijn vroege overlijden, Fabritius werd slechts 32 jaar oud, zijn er slechts een beperkt aantal werken van hem bekend. Wereldberoemd is het Het puttertje, dat te bewonderen is in het Mauritshuis te Den Haag.

Bezoek deze webpagina voor meer informatie over Carel Fabritius.

Bronvermelding afbeelding Het puttertje: www.artsalon.nl