Over Bij Moeders

Drijvende kracht achter Bij Moeders is Nancy Bakker – trotse inwoonster van Middenbeemster en met een passie voor eten en koken. Na een jarenlange, commerciële carrière te hebben gehad, volgt Nancy met de oprichting van Bij Moeders haar hart en slaat een nieuw pad in.

In het fraaie monumentale pand De Kosterij creëert zij midden in de Beemster gemeenschap een plek waar iedereen zich welkom voelt en terecht kan voor eerlijk eten. Een plek waar je graag terugkomt, niet alleen vanwege de lekkere en gezonde producten, maar juist ook omdat de hele setting van Bij Moeders liefde uitstraalt. Niet alleen liefde voor eten en koken, maar ook voor gemeenschapszin en daarmee liefde voor het dorp en al haar bewoners.

De basis voor Bij Moeders werd gelegd door Nancy’s liefde voor eten en koken te combineren met haar passie voor maatschappelijk werk. Het oprichten van een plek waar iedereen terecht kan, verbonden door een gezamenlijke factor: namelijk die van lekker eten! Bij Moeders is een sociale onderneming: er werken mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking naast mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Bij Moeders probeert daarnaast een sociale rol binnen de Beemster gemeenschap te vervullen. Dit wordt onder meer bereikt door het organiseren van workshops en lezingen, maar ook door het organiseren van uiteenlopende kook- en eetgroepen.

Kortom, Bij Moeders telt iedereen en iedereen telt mee!